Fatsa’nın Siyanür Bölgesi Genişliyor!

Fatsa’nın siyanür bölgesi genişliyor

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞ İNTERNET SİTESİNDEN DUYURULAR

10 Mayıs 2019
ORDU ili FATSA ilçesi sınırları içerisinde Altıntepe Madencilik San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan İR:19438 VE İR:22460 RUHSAT NOLU ALTINTEPE ALTIN MADENİ AÇIK OCAK İŞLETMESİ VE YIĞIN LİÇİ TESİSİ KAPASİTE ARTIŞI, SÜLFÜRLÜ CEVHER ZENGİNLEŞTİRME TESİSİ (FLOTASYON – TANK LİÇİ) VE ADT projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açılmıştır.

Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 30/05/2019 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecektir.

ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya ORDU Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilirler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve ORDU Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.

Bu bilgilendirme toplantısına KADOÇED olarak bütün üye ve kulüplerimize katılacağız. Sayfalarımızda duyurduk.

Bir cevap yazın